Nyheter!

Fodra mindre – Locka mer

Ett effektivt sätt att få vildsvin till foderplatser och åtlar.

SMÄLL

En ekologisk produkt helt utan konstigheter, som har visat sig vara extremt effektivt när det gäller att locka vildsvin till foderplatser och åtlar.

DSC_0048

Produkten heter Smäll. Eller Smell. Hur man skriver namnet är en smaksak, det väsentliga är att skaparen Daniel P Sandin i Frödinge lyckats testa sig fram till ett sätt att dels locka vildsvinen, dels hålla dem kvar på foderplatser och åtlar under lång tid.

Husby-Dofter-1

Smäll har många fördelar för vakjägare, förstås. Men också för bönder som vill öka skogens foderplatsers dragningskraft under odlingssäsongen. Och för den som ska anlägga nya foderplatser och åtlar. Och för hundförare som vill veta på ett ungefär var vildsvinen varit under natten för att kunna släppa hunden på skapligt färska slag.

Husby-Dofter-5

Viktor på Husby spred glest med majs marinerad med Smäll runt en klen, ung tall. Dagen efter hade vildsvinen grävt upp trädets rötter i sin jakt på de få majskornen. Smäll drar!

Smäll har testats av tillräckligt många för att vi ska kunna säga att det verkligen fungerar. Följ bara bruksanvisningen. Vet du dessutom hur vildsvin fungerar och ungefär var de har sina växlar, blir effekten slående.

Smäll finns redan nu i butiken. Smakerna är vanilj och hasselnöt. Medlet är drygt, en flaska räcker till cirka 100 liter foder.

DSC_0032

Flaska, 1/2 liter, 125 kr.

Läs mer om Smäll på:        www.smell.nu

Pfanners vildsvinsbyxa

Viktor Lundstedt är chef i jaktbutiken på Husby. Men han är också eftersöksjägare. Han använder vildsvinsbyxor från Pfanner. Det gör hundförare Ekeström också. Skälet? Ja, det finns två skäl. Dels är byxorna både skyddande och sköna att bära. Dels kostar de betydligt mindre än alla andra vildsvinsbyxor på marknaden.

Husby-Pfanner-1

Pris: 2.600 kr.

Husby-Badlands-Pfanner-2

Badlands Upland Hundförarsäck

En korsning mellan väst och säck. Ett genomtänkt och ergonomiskt sätt för hundförare att bära med sig allt nödvändigt. Många fickor, integrerat vätskesystem och utformad på ett sätt som gör det enkelt att bära vapnet över axeln och att snabbt komma till skott utan hinder.

Husby-Badlands-1

Pris: 2.200 kr.

Husby-Badlands-2

husby säteri hjort